Blogregények, versoldalak és más szépirodalmi blogok és honlapok gyűjteménye

Irodalmi blogok gyűjteménye

Irodalmi blogok gyűjteménye

Blogger értelmező szótár

2015. február 01. - Angyali Lecke

Olyan kifejezések gyűjteménye, amit az internet világa szült vagy adott neki új jelentést. szotar.jpg 

alfa- blogot, elsősorban blogregény író blogger

béta - egyfajta lektor a blogregények világában. Olyan személy, aki a blog írójának a munkáját ellenőrzi, javaslatokat tesz a javításra

blogger - olyan személy, aki blogot ír

bloggerina- olyan személy, aki blogot ír, és lány is

blogregény- olyan blog, aminek a bejegyzései összefüggő történeteket tartalmaznak

fanfiction- "rajongói képzelgés" - így fordítható legszakszerűbben. Olyan történet, aminek az eredetije egy már kiadott mű, film, de lehet zenekar, focicsapat életéről szóló történet, amihez kiegészítéseket, alternatív valóságokat tesz hozzá az író. Vannak olyan fanfictionok, amik a szereplőkön kívül mást nem használnak fel, de vannak, akik egy cselekmény szálat írnak újra egy másik nézőpontból. A változtatás is ilyen széles skálán mozog, ugyanis míg az egyik fanfiction pontosan illeszkedik az eredetijéhez, eddig a másik akár sorsfordító cselekményeket tesz be vagy vesz ki a történetből, akár még egy szereplőt is életben tart, aki az eredeti történetben nem szerepelt. Fanfiction nem csak történetről, hanem bármiről születhet, amiért rajongani lehet. 

nonfanfiction- "nem rajongói képzelgés". Érdekes ellentmondás, hogy erre létezik külön szó, hiszen ez valójában a fantáziánkat használó régimódi történetírás. Viszont a fanfictionok olyan nagy teret hódítottak, hogy azt, ami nem az külön ki kell emelni, meg kell nevezni, hogy sem a szereplői sem a cselekmény nem kíván semmilyen történethez, filmhez, könyvhöz vagy a valósághoz hasonlítani.

trailer- olyan zenés kis videó a blogregényeknél, ami nagyon röviden ízelítőt ad a történethez, általában hangulatot, egy- ey fontos gondolatot ragad meg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogregenygyujtemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr16955155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása